• Home
 • Donderdagen
 • Leesvoer
 • Digitale Donderdag
 • Waar
 • Contact
 • Verslag DigiDoen Ontbijt 28 juni in Igluu: Sociale Media privé vs zakelijk, likes en tips!

  Gisterochtend haastte ik mij naar Igluu, waar het DigiDoen Ontbijt rond half 9 zou starten. Het doel van dit ontbijt was, om ervaringen met anderen uit te wisselen wat betreft sociale media, andere online tools en het gebruik ervan. De bijeenkomst was georganiseerd door DenHaagDirect en Igluu en werd geleid door Martin Pronk, die alles op het gebied van de nieuwste media weet.

  Na een korte voorstelronde, begonnen we met het bespreken van de mogelijkheden van de verschillende sociale media. Met name Facebook en Twitter kwamen gedurende de gesprekken voorbij.

  Eén van de vragen die gesteld werd tijdens het ontbijt, was 'Hoe kan ik op sociale media privé en zaken gescheiden houden?'. De kern van alle antwoorden was, dat je je altijd bewust moet zijn welke informatie je via welk kanaal verzendt. Elk kanaal heeft toch wel een eigen doelgroep en boodschap.  Je zal bijvoorbeeld eerder vakantiefoto's via Facebook delen dan via Twitter, waar ik me wel in kan vinden. Straks kom je iemand tegen, die jou via Twitter volgt en met wie je eigenlijk nog niet 'iets' hebt, maar die wel vrolijk over je vakantiekiekjes begint. Ik moet daar niet aan denken in ieder geval.

  Ook werd aangekaart, dat er tegenwoordig veel waarde aan een 'x aantal likes' via Facebook wordt gehecht. Uit de antwoorden bleek dat het misschien wel beter is, om als persoon geliked te kunnen worden. Uiteindelijk zal diegene die jou liket, het bedrijf dat je representeert, ook liken. Als ze jou leuk vinden, dan zal het bedrijf waar jij werkt, dat ook zijn.

   


  Verder kwam de handmatige vs geautomatiseerde plaatsing van berichten nog voorbij. Interessant was het, om te horen, dat juist handmatig berichten plaatsen, soms effectiever is dan het geautomatiseerde. Dit komt door de paar regels die je bij het bericht plaatst, zo geef je de lezer namelijk een beter beeld van het bericht.

  Martin gaf ons overigens nog enkele tips, o.a. over het gebruik van private en public lists in Twitter. Ook vertelde hij over de app Pocket, waarin je berichten die je wil bewaren kan plaatsen, en over de app Flipboard, waarin je de berichten goed kan lezen.

  Al met al was het een enorm interessant ontbijt, veel gehoord en geleerd. Zo blijkt maar weer, als je met anderen ervaringen uitdeelt, hoor je vaak weer wat nieuws.

  Ik kijk uit naar het volgende DigiDoen Ontbijt dat in het najaar wordt georganiseerd, maar ben tot die tijd toch wel even benieuwd naar jullie antwoord op de volgende vraag: Houd jij op sociale media privé en zaken gescheiden en hoe doe je dat dan?

   

  Ook het ontbijt was erg lekker, Igluu bedankt!