• Home
 • Donderdagen
 • Leesvoer
 • Digitale Donderdag
 • Waar
 • Contact
 • Digitale donderdag 28 maart

  Donderdag 28 maart 2013 is er weer een Digitale Donderdag.

  De sprekers zijn:

  - Thomas Brinkman, directeur MyOrder
  - Kik Eveleens, zakelijk directeur Festival Classique

   

  Kik Eveleens vertelt over Festival Classique en de interactie op zakelijk en social media gebied om tot een geslaagd festival te komen. Thomas Brinkman vertelt over MyOrder, een gratis app voor de smartphone waarmee klanten vanuit de app producten of diensten kunnen overzien, hun keuze kunnen maken, een bestelling kunnen plaatsen én direct betalen! De app werkt ongeacht bij welke bank de consument bankiert.

  Onderwerpen om meer over te weten? Meld je aan.

   

  Programma-opzet en starttijden (LET OP: i.v.m. The Passion gewijzigde starttijd):

   

  Lees verder …

  Lulu Wang over haar Book-App

  Donderdag 31 januari 2013 vertelt best-seller auteur Lulu Wang over haar ondernemingservaringen. Hierbij een voorproefje. LuLu Wang is boekenschrijfster, maar niet een zoals de meeste. Ze is namelijk uitgever van haar eigen boeken en daarbij ook nog eens ondernemer.

   

  Normaal schrijft ze hele dikke boeken, maar 'Nederland, wo ai ni' (Nederland, ik houd van jou) is voor een digitale generatie geschreven. Een generatie die veel directere verhalen wil. Een korte blik op de fysieke variant van het boek en de inhoud daarvan maakt al snel duidelijk: het boek is dunner, kleiner en er staan kortere verhalen in. Verhalen die geschreven zijn met korte en actieve zinnen. Maar vooral: het boek bevat digitale toevoegingen zoals QR-codes en de book-app van 'Nederland, wo ai ni'.

  Lees verder …

  Alastair Burns over Gramble World

  Op 31 januari geeft Alastair Burns een presentatie over Gramble World. Hij zal dat doen in het Nederlands. Hieronder alvast een kennismaking in het Engels...


  Gramble aims to be the most fun and respected social-gaming network in the world while improving over a billion lives by reinventing the way people donate to charity.

   

  Founded in 2012 by CEO Adam JT Palmer, Gramble still considers itself to be a start-up. In the short year that the company has been operational it has attracted investments totaling over €3 million and a strategic partnership with Novamedia, operators of the Nationale Postcode Loterij and the 3rd largest charity donor in the world.

   

  In December Gramble released their network in Open Beta for gamers that care. The idea is simple:

  Lees verder …

  Digitale Donderdag 31 januari 2013

   

  Donderdag 31 januari 2013 is er weer een Digitale Donderdag.

   

  De sprekers zijn:

  Alastair Burns van Gramble en
  Lulu Wang een best-seller auteur die zelf ondernemer/uitgever werd.

   

   

  Alastair zal vertellen over Gramble World, een platform waarop goede doelen en gamers samenkomen. Via 'Social Gaming' draagt Gramble een steentje bij aan een betere wereld. Gramble won in 2012 de Baby Tycoon Award.

   

  Lulu (kijk ook op www.LuluWang.nl) zal vertellen over haar stap van auteur naar ondernemer/uitgever, de ontwikkeling van een boek met een 'Book App' en over haar nieuwste boek met nog meer aanvullende snufjes in de bij het boek behorende Book App.

   

  Programma-opzet en starttijden:

  Lees verder …

  Digitale Donderdag 29/11: het sociale media beleid van de Gemeente Den Haag

  Patrick Rancuret adviseert bij de gemeente Den Haag over het gebruik van social media, websites en apps. Daarnaast is hij bij de gemeente  procesbegeleider bij (creatieve) brainstorms  en geeft hij regelmatig workshops over digitale vaardigheden.

  Patrick’s interesse in de digitale wereld ontstond tijdens zijn studie Bedrijfskunde in Rotterdam. Daar schreef hij in 2002 zijn afstudeerscriptie over de waarde van online communities voor business-to-business relaties. Na zijn studie dook hij de praktijk in en werkte als consultant aan online selfservice concepten voor o.a. TNT-Post, Postcodeloterij en Nuon.

  Zijn ervaring met online dienstverlening nam hij mee naar de gemeente Den Haag.

  Lees verder …